Rachel Corrie 10.4.1979-16.3.2003 & Hattie Carroll 1912-9.2.1963

Israelin armeija pysäytti kesäkuun 4. päivänä Rachel Corrie nimisen avustuslaivan joka oli myös viemässä avustustarpeita Gazaan. Edellisen operaation nostattaman kansainvälisen kuohunnan vuoksi Israelin armeija toimi tällä kerralla aiempaa rauhallisemmin ja tilanne purkautui rauhallisesti. Irlantilaisista ja malesialaisista aktivisteista koostunut "miehistö" on jo karkoitettu Jordaniaan.

Tarinassa mielenkiintoisinta tällä kerralla onkin aktivistien laiva. Rachel Corrie alus on nimetty yhdysvaltalaisen rauhanaktivistin mukaan joka kuoli 23-vuotiaana Gazan kaistaleella lähellä Rafahin kaupunkia vuonna 2003. Corrie oli puolustumassa paikallisen miehen kotia kun Israelin armeijan puskutraktori murskasi hänet kuoliaaksi. Rachel Corriesta tuli hetkessä väkivallattoman vastarinnan symboli.

Otsikon toinen nainen, Hattie Carroll on myös tullut kuuluisaksi siitä että hänet on surmattu. Hattie Carroll oli mustaihoinen tarjoilija 60-luvun Yhdysvalloissa. Carroll surmattiin vuonna 1963 ja hänen tappajansa William Devereux Zantzinger tuomittiin teosta kuudeksi kuukaudeksi vankilaan. Zantzinger oli rikkaan tupakanviljelijän poika, joten isänsä suhteilla hän onnistui saamaan itselleen lyhyen tuomion teostaan. 

Päihtynyt Zantzinger pahoinpiteli jo ennen Carrollin surmaamista Emerson Hotelin kahta muutakin mustaihoista työntekijää, mutta tämä ei vaikuttanut tuomion pituuteen millään tavalla. Zantzingerin epäonneksi Bob Dylan kuitenkin kuuli tapauksesta ja päätti tehdä siitä yhden uransa poliittisimmista kappaleista. William Zantzingerin tekemästä surmasta ja Hattie Carrollista tuli maailmankuuluja Dylanin kappaleen vuoksi. Zantzinger inhosi tapauksen vuoksi Dylania verisesti, mutta hän ei voinut tehdä mitään estääkseen kappaleen kuuluisaksi tulemista.

Rachel Corrien ja Hattie Carrollin yhdistävä tekijä on siis Bob Dylan ja vielä tarkemmin sanottuna Dylanin kappale "The Lonesome Death of Hattie Carroll". Kappaleen Rachel Corrieen yhdistää Billy Bragg joka lainasi Dylanin Hattie Carrollia ja sovitti siihen uudet sanat Rachel Corrien muistoksi.

Tässä molemmat kappaleet joiden ääressä voi miettiä väkivallan turhuutta.